To nye i Agri Nord

Emily Zimmermann Dahl. Mia Lærke Nielsen.

Emily Zimmermann Dahl er ansat som økonomiassistent-elev i Agri Nord. Den nye økonomielev får fast base på kontoret i Aalborg, hvor hun skal udarbejde regnskaber, lave momsopgørelser, bogføre, kontere og servicere rådgivningsselskabets kunder.

Mia Lærke Nielsen er ansat som økonomiassistent-elev i Agri Nord, hvor hun får base på kontoret i Hobro. De primære opgaver bliver at lære at bogføre, kontere, lave momsopgørelser samt udarbejde regnskaber.

Arla meldt til de tyske konkurrencemyndigheder

Den tyske mælkeforening MEG Milch Board har meldt Arla Foods til de tyske konkurrencemyndigheder.

Årsagen er, at foreningen ikke vil acceptere Arlas seneste nedsættelse af mælkeprisen med stigende omkostninger som begrundelse.

- På trods af disse øgede omkostninger på producentsiden, som er fuldstændig tilsidesat i værdikæden og fordelingen af merværdien, forsøger Arla nu at overføre sine egne øgede omkostninger til producenterne. Set fra MEG Milch Boards side er dette ikke juridisk tilladt, siger MEG Milch Boards formand Frank Lenz i en pressemeddelelse.

Ifølge mediet Topagrar mener Arla ikke at have overtrådt nogle regler.

Ifølge den seneste årsrapport har Arla 1.576 andelshavere i Tyskland.

Danskejet farm ramt af svinepest

53.000 grise skal nu aflives, efter at der er konstateret afrikansk svinepest på det danske selskab Idavangs farm i Rusland, hvorfra der årligt sælges omkring 115.000 grise.

- Tabet af besætningen erstattes, mens Idavang selv står tilbage med regningen for driftstabet. Farmen skal nu tømmes for dyr, rengøres og derefter stå tom i op mod et halvt år. Der vil gå omkring et år, før produktionen nærmer sig normalt niveau, skriver mediet Finans.

Idavang har tidligere været ramt af afrikansk svinepest på to svinefarme i Litauen.

Læs også