Forbrugerne går efter bæredygtighed og glemmer næringsværdierne

En ny undersøgelse viser, at flertallet af forbrugerne ikke tæller næringsværdien med, når de vurderer om en fødevare er bæredygtig. Det skriver Mælkeritidende.

- Undersøgelsen, som er foretaget af YouGov blandt mere end 8.000 forbrugere i Danmark, UK, Sverige, og Tyskland, viser, at 66 procent af forbrugerne ikke tager ernæring i betragtning, når de vurderer, om en fødevare er bæredygtig, skriver Mælkeritidende.

Ifølge en pressemeddelelse fra Arla kan det få konsekvenser, hvis forbrugerne bliver ernæringsblinde.

-  Undersøgelsen viser, at vi har en tendens til at overse de ernæringsmæssige kvaliteter, når vi vurderer, om en fødevare er bæredygtig. Igennem årtier har ernæringen fra enkelte fødevarer været central for vores fysiske og mentale helbred og udvikling. Derfor er det vigtigt, at vi husker at tage de ernæringsmæssige kvaliteter med i ligningen, når vi vurderer om en fødevare er bæredygtig, siger professor Judy Buttriss, der er ekspert i befolkningssundhed og ernæring og tidligere formand for British Nutrition Foundation.

Inflation i OECD-landene stiger til 5,8 procent

Inflationen OECD-landene fortsætter med at stige og var i november 2021 oppe på 5,8 procent. Det er den højeste vækst i inflationen 25 år, oplyser OECD.

Sidst inflationen var så høj, var i maj 1996.

I oktober 2021 var inflationen 5,2 procent.

Dermed har inflationen taget et ordentligt ryk op siden november 2020, hvor den var på kun 1,2 procent.

Det er især markederne I USA, der trækker inflationen. Her steg år-til-år-inflationen fra 6,2 procent i oktober til 6,8 procent i november måned – den højeste vækst siden juni 1982.

I Euro-området steg inflationen til 4,9 procent i November, mens den lå på 4,1 procent i oktober måned og minus 0,3 procent på samme tid året før.

Læs også