Årsregnskab for Dat-Schaub viser vækst

Med en omsætning på 1,36 milliarder kroner og et udbytte på 450 millioner kroner leverer det Danish Crown-ejede selskab Dat-Schaub A/S et samlet resultat for året på 417 millioner kroner. Det er en vækst på henholdsvis 5 procent og 32 procent i forhold til regnskabet fra 2020.

Regnskabet viser en samlet egenkapital på 931 millioner kroner, hvilket er en stigning i forhold til sidste års regnskab, hvor egenkapitalen lå på 813 millioner kroner.

Dækningsgraden (udtryk for, hvor stor en del af virksomhedens omsætning, der er til at dække de faste omkostninger) er på 33,60 procent.

Dat-Schaub’s hovedaktivitet er at indsamle og rense højkvalitets svinetarme fra Danish Crowns svineslagterier i Danmark. Svinetarmene sælges sammen med handlede fåretarme på verdensmarkedet. Virksomheden sælger også svinemaver, slimhinder og andre relaterede produkter.

Fritidslandmænd starter webshop med oksekød

Krogmodnede luksusbøffer, rød mørbrad og hakkekød i frysekasser kasser leveret direkte til hoveddøren. Med en ny webshop blæser 200 fritidslandmænd og nogle tusinde kvæg til kamp for et mindre forbrug af bedre oksekød fra køer opdrættet på fritidslandbrug.

- Alle os landmænd, der deltager i projektet, består af familielandbrug med en stor passion for kvæget. Vi er på fornavn med vores dyr, der ved græsning sikrer, at hede, enge og overdrev ikke gror over, til skade for biodiversiteten, siger Jan Winum Povlsen, der er direktør i den nystarterede webbutik for Limousinekvægavlerne Danske Bøffer, hvor forbrugerne kan købe kødkasser på abonnement udelukkende med dansk kød af kvægracen Limousine.

Kvægavleren Jan Winum Poulsen siger:

- Det kan virke paradoksalt, at vi som kødkvægsavlere ikke er interesseret i et stigende kødforbrug, men vores fokus ligger ubetinget på kvalitet fremfor mængde.

Landbrugsregnskaber på vej

De fire rådgivningsvirksomheder VKST, KHL, LandboSyd og LandboNord er gået sammen om at analysere kundernes regnskaber.

Analysen præsenteres primo februar, og det vil så ifølge rådgivningsvirksomhederne blive den første landsdækkende.

- Den vil give en status på 2021 og et solidt grundlag for 2022-prognoserne. I år vil klima også være en del af analysen, lyder det fra rådgivningsselskaberne.

Analysen vil blive fulgt op af følgende landbrugs- og økonomikonferencer:

KHL & LandboSyd: Virtuel økonomikonference tirsdag den 8. februar.

LandboNord: Landbrugskonference tirsdag den 8. februar i Idrætscenter Vendsyssel, Vrå.

VKST: Vinterfaglige Møder tirsdag den 8. februar (afvikles digitalt). Derudover årsmøde for griseproducenter den 3. marts.

For mælkeproducenternes vedkommende er der Kvægnøglemøde i april.

Læs også