Enorme spænd i priser på foderblandinger

Der er enorme spænd på priserne på foderblandingerne, konstaterer AgroMarkets i en analyse på sin hjemmeside.

Handelsrådgivningsvirksomheden, der har undersøgt markedet, oplever et prisspænd på godt 40 kroner pr. 100 kg.

Det har betydning for dem, der er ved at forberede sig til yderligere afdækning af foder i den kommende tid.

Et råd fra AgroMarkets til landmanden er at spørge bredt for at få den rigtige pris i hus.

- De mest omsatte slagtesvineblandinger sælges med en prisforskel på 42 kroner. Priserne går fra 242 kroner pr. 100 kg til 284 kroner. De mest solgte diegivende blandinger har et spænd på 273 til 311 kroner pr. 100 kg, så det er samme billede hele vejen igennem.

Ifølge AgroMarkets er der ingen råvaresammensætninger, der kan forklare de nuværende prisspænd.

AgroMarkets: Fornuftigt at dække olien af for resten af året

AgroMarkets har rådet sine kunder til at dække sig af til fast pris på 3.000 kroner pr. 1.000 liter i 2022. Men selv om du ikke er dækket af til den pris for resten af året, så er det ifølge AgroMarkets stadig »utroligt vigtigt«, at du får besluttet, hvor meget risiko du vil løbe i forhold til din energiomkostning

- Det er ikke billigt at skulle dække sig af i dag til en lille 5-krone, men risikoen for en større tur op er der. Der er stadig problemer med at få råolien fragtet rundt. Produktionen af råolie kører ikke lige stabilt i alle lande, lyder det fra AgroMarkets i en analyse på www.agromarkets.dk.

Den største risiko lige nu er konflikten mellem Rusland og Ukraine, og den usikkerhed kan meget hurtigt få en afsmittende effekt på olieprisen.

- Så anbefalingen er helt klart at låse prisen for resten af 2022. Det er for usikkert at køre med en fast rabatsats kontra fast pris, lyder det.

Læs også