Ny studentermedhjælper i Patriotisk

Mathilde Nielsen har været i praktik hos Patriotisk Selskab i et halvt år, og er nu fastansat som studentermedhjælper i økonomiafdelingen.

Mathilde Nielsen studerer til daglig til bachelor i finans.

Nye kostråd skal sænke klimaaftrykket

Fødevareminister Rasmus Prehn er klar med nye kostråd til landets offentlige køkkener, som skal få dem til at nedbringe CO2-udslippet.

Nye kostråd til de offentlige køkkener skal bidrage til, at både klima og sundhed bliver tænkt mere ind i madlavningen i de professionelle køkkener. Det skriver Økologisk.nu.

Et af rådene lyder at lade grøntsager og frugt udgøre mindst en tredjedel af alle måltider. Et andet råd er at servere mindre kød og flere bælgfrugter. Et tredje er at bruge mejeriprodukter i moderate mængder. Rådene til de køkkenprofessionelle blev torsdag serveret af fødevareminister Rasmus Prehn (S).

De nye råd, »Kostråd til Måltider« består af ti principper for måltider, som bygger på de officielle kostråd, skriver Økologi.nu.

Rester af grøntkasseselskab får nye ejere

Nye investorer har overtaget boet efter grøntkasseselskabet Eat Grim, efter at stifterne i december begærede selskabet konkurs efter tre års drift.

Det skriver FødevareWatch.

- Der har været mange købere og stor interesse. Alt tyder på, at Eat Grim vil fortsætte fremover, og at stifterne Petra Kaukua og Carolin Schiemer vil være en del af virksomheden fremadrettet, siger kuratoren til FødevareWatch.

Blandt de nye ejere er Marvin Consult ApS, der har Torben Marvin Jensen som direktør.

Virksomheden specialiserer sig i at sælge økologisk 2. sorteringsfrugt og grønt samt overskudsproduktioner fra økologer, som ellers risikerer at ende som madspild.

Før konkursen havde selskabet 39 ansatte.

 

Læs også