Beregninger: Fortsat underskud på mere end 37 euro pr. smågris for tyske smågriseproducenter

Beregninger fra AMI i Tyskland viser ifølge Markedsnyt for svinekød fra Landbrug & Fødevarer, at tyske smågriseproducenter fortsat i februar havde rekordstore underskud pr. smågrise – trods stigninger i smågriseprisen.

- AMI’s beregning viser en salgspris i februar for en 25 kg smågris på 32,6 euro. Dette er en stigning i forhold til de foregående måneder. Men også omkostningerne er steget og ligger nu ifølge beregningen fra AMI omkring de 70 euro. Dette giver et underskud på mere end 37 euro, skriver Markedsnyt for grisekød.

Dermed har de tyske smågriseproducenter ifølge AMI’s beregninger næsten konstant haft tab på deres produktion måned for måned siden juli 2020.

- Som følge heraf er antallet af søer i Tyskland stærkt faldende, konstaterer Markedsnyt for grisekød.

Kinesiske svinepriser faldt i februar måned

De kinesiske svinepriser er faldet i februar måned, skriver Markedsnyt for grisekød fra Landbrug & Fødevarer.

- Ifølge tal fra de kinesiske myndigheder faldt svineprisen med 11 procent på blot 2 uger i februar måned efter det kinesiske nytår. Svinepriserne rapporteres nu at ligge næsten 60 procent lavere end for et siden, lyder det i nyhedsbrevet.

Bytteforholdet er skidt for tiden i Kina, og det betyder ifølge de kinesiske myndigheders beregninger, at de kinesiske svineproducenter taber mere end 150 CNY (158 kroner) pr gris, påpeger Markedsnyt for grisekød.

Det forlyder, at myndighederne i mange provinser har påbegyndt opkøb af grisekød til lager i håb om at stabilisere svinepriserne.

Lager af grisekød stiger i USA

Det amerikanske landbrugsministerium USDA oplyser, at det samlede lager af grisekød pr. 31. januar ligger otte procent højere end måneden før, men seks procent lavere end for et år siden.

Læs også