Danske pløjere drager til Nordirland

I begyndelsen af september – nærmere bestemt fredag den 2. og lørdag den 3. september – foregår Europamesterskaberne i pløjning, og det er med en håndfuld danskere pløjere på deltagerlisten i EM-stævnet, som finder sted i Nordirland.

Ved de danske mesterskaber i pløjning er det traditionelt jyderne, som sætter sig på de fleste medaljer, og ikke så overraskende er den danske EM-delegation også domineret af pløjere fra det jyske.

Per Jørgensen fra Kirke Såby vest for Roskilde er således den eneste danske EM-deltager, der er bosiddende øst for Lillebælt. Midtsjællænderen deltager blandt veteranerne, hvor Danmark også vil være repræsenteret af Hans S. Larsen fra Mors og Per Gadekær Jensen fra Bindslev i Vendsyssel.

Den trio har i Nordirland selskab af to danske juniorpløjere, og det er Joachim Mouritsen fra Mors og Anders Andersen fra Kjellerup mellem Silkeborg og Viborg, som begge er med blandt vendeplovene.

De to unge pløjere fra LandboUngdom har Flemming Thorsager fra Give med som træner. Flemming Thorsager er erfaren pløjer, der har deltaget ved VM flere gange.

De tre flyver til Nordirland, hvor pløjerne låner traktor og plov, så de kender ikke traktor og plov, og får kun lidt tid til træning og lære udstyret at kende, men de glæder sig til udfordringen og oplevelsen.

Omvendt deltager de tre danske veteraner i tre forskellige kategorier. Per Jørgensen er med i Classic, Per Gadekær Jensen i Flerfuret liftophængt og Hans S. Larsen i Flerfuret bugseret plov

Læs også