bannerPos

AgroMarkets: Køb gødning

20-05-2020 11:19

AgroMarkets har udsendt et købssignal på gødning til 2021-sæsonen.

- Vi dækker 50 procent af det forventede gødningsforbrug i 2021. Købssignalet gælder alle typer gødning, uanset om det er NS, NPK eller flydende gødning, skriver AgroMarkets på sin hjemmeside.

Det er dog primært NS 27-4, der køres kampagne på fra de forskellige firmaer, og derfor er denne type lettest at få en pris på, vurderer AgroMarkets.

- NS 27-4 handles i niveauet 156-170 kroner pr. 100 kg i Jylland og på Fyn, på Sjælland og øerne 5-7 kroner pr. 100 kg højere. NS 26-13 handles fra 169 kroner pr. 100 kg. Levering i juni eller juli, lyder det fra handelsanalysehuset, der giver flere god råd til handlen på AgroMarkets.dk.

Baggrunden for købssignalet er, at potentialet for yderligere fald i denne omgang vurderes til at være udtømt.

 

Øget produktion af skrabeæg

Den totale produktion af æg i Danmark er steget det seneste år, hvilket primært skyldtes større produktion af skrabeæg, mens produktionen af buræg falder og produktionen af økologiske æg stagnerer. Det skriver Danmarks Statistik. Skrabeæg udgør 45 procent af ægproduktionen, mens 30 procent er økologiske æg, 17 procent buræg og blot 8 procent er fra fritgående høns.

 

Færre slagtninger af kreatur og svin

I første kvartal 2020 faldt slagtningerne af kvæg med 4,2 procent og slagtningerne af svin faldt 0,6 procent, mens slagtningerne af fjerkræ steg 3,2 procent i forhold til første kvartal 2019.  Det har Danmarks Statistik netop opgjort.

Eksporten af levende kvæg steg med 8,9 procent og levende svin med 1,1 procent. Den totale produktion af mælk steg 0,7 procent, mens den økologiske mælk steg med 1,7 procent i forhold til 1. kvartal sidste år.

1900 droppet som referenceår: - De får et direktivproblem

Fra Seges påpeger man forud for eksperthøring i næste uge, at det strider mod EU’s vandrammedirektiv at droppe år 1900 som referenceår for klorofyl, mens man fastholder år 1900 som referenceåret for udbredelsen af ålegræs.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1850 (36982 artikler)Prev1234567184818491850Next