El-lastbil skal nu levere mælk i København

Fremover kommer en el-lastbil til at køre mælk ud til danske forbrugere.

I et helt nyt forsøg, som Arla netop har sat i gang, testes Danmarks første store el-lastbil over 18 ton, der leverer mælken på grøn strøm, da Arla har købt grønne oprindelsescertifikater fra vindmøller, som dækker hele el-lastbilens elforbrug.

- Vi er stolte over at kunne præsentere Danmarks første store el-lastbil som en del af vores distribution. Vores ambition er, at alle vores distributionslastbiler skal køre på 100 procent grøn energi, så snart det er praktisk muligt. El-lastbiler er en af de muligheder, vi tester, siger Helle Müller Petersen, landedirektør for Arla Danmark.

Lastbilen forventes at kunne køre 130-200 kilometer pr. opladning, som tager seks-otte timer. Totalvægten på lastbilen er 26 tons, mens nyttelasten er op til 11 tons.

Arla ejer omkring 200 lastbiler i Danmark, der deler mælk ud til godt 2.600 detailbutikker hver eneste dag. Derfor har Arla taget en række initiativer for at undersøge mulighederne for at køre grønt. Sidste år blev to biogaslastbiler også sat ind i distributionen som et forsøg.

Læs også