Arla Foods 9.700 landmænd er allerede blandt verdens mest klimavenlige mælkeproducenter, idet de producerer mælk med mindre end halvdelen af den gennemsnitlige udledning per kilo mælk sammenlignet med mælkeproduktionen på globalt plan.

Men Arla Foods oplyser i en pressemeddelelse, at de ønsker at gøre mere og hurtigere.

Derfor har andelsselskabet besluttet at reducere udledningen af drivhusgasser med 30 procent per kilo mælk i løbet af de næste 10 år og arbejde hen mod netto-nuludledning inden 2050. For at opnå dette har man indført en ny frivillig klimatjekordning med det formål at støtte Arlas andelshavere i at identificere udledningen på gården og give dem et klart billede af, hvilke tiltag de kan iværksætte for at reducere udledningen yderligere.

- Ni ud af ti af Arlas andelshavere og omkring 95 procent af Arlas mælkepulje er nu omfattet af den nyligt lancerede klimatjekordning. Vi vil nu kunne benchmarke os i forhold til vores landmandskolleger med hensyn til CO2-aftryk. Men hvad der er lige så vigtigt, er, at dataene kan bruges til at opnå mere viden og videnskabsbaserede løsninger i samarbejde med landbrugssektoren og de akademiske institutioner, så vi kan tage kampen mod klimaforandringerne til et nyt niveau, siger formand for Arla Foods, Jan Toft Nørgaard.