bannerPos

Uroligheder i USA styrker euroen

04-06-2020 10:10

For Kina kan de amerikanske demonstrationer i disse dage ikke komme på et bedre tidspunkt, vurderer Jyske Bank i sin daglige afgrødekommentar.

- Urolighederne i USA kombineret med udsigten til en europæisk hjælpepakke, der får Europa til at fremstå som en mere samlet enhed, er i høj grad med til at styrke den europæiske fælles valuta mod dollaren, der kun har kendt én retning den seneste uge. Forhold, der er med til at understøtte både råolien og afgrøderne i Chicago, skriver banken.

 

Brasiliansk valuta kan få betydning for sojaprisen

Brasilien har tidligere være begunstiget af en svækket valuta, der har øget konkurrenceevnen af den brasilianske eksport, men i takt med de stigende oliepriser har real’en genfundet styrke mod dollaren.Det skriver Jyske Bank i en kommentar, der kredser om den amerikanske sojabønneeksport og kinesere, der både køber i USA og i Brasilien.

- Tiden må vise, om der er tilstrækkelig support til, at sojabønnerne og for den sags skyld sojaskrå, bryder ud af den sidelæns/negative trend, skriver banken.

 

AgroMarkets: Afvent kornsalg

Med en kraftig opjustering af avlen for kommende høstår bør kornsælgere afvente yderligere salg, da prisen allerede inden opjusteringen var faldet markant. Det vurderer AgroMarkets, der i forvejen har anbefalet salg af 75 procent af høst 2020.

- De sidste 25 procent, vi mangler at sælge, ønsker vi ikke at gå i markedet med, som situationen er nu.

 

Øg udbyttet i marken med en behandlingsslutspurt

Man skal jævnligt gå sine marker igennem og se, om der er behov for en sidste behandling før høsten. - De sidste sprøjtninger er med til at give en bedre bundlinje, lyder det fra Kirsten Larsen, chefkonsulent i Velas Planteavl i Vissenbjerg.

Bedste svineafkast i 30 år

De danske svinebedrifter kom ud af 2019 med et gennemsnitligt driftsresultat på 3,7 millioner kroner, og en afkastningsgrad på 8,4 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Juelsminde-halvøen under lup

Dialog med lodsejere skal udvikle As Vig

Økologer har masser af næringsstoffer

Økologer betaler prisen for de konventionelles landbrugspakke, lød det fra Økologisk Landsforening, da regeringen ville stramme udnyttelseskravet til husdyrgødning.

Majs med udfordringer

Majsen er under angreb både ovenfra og nedenfra efter et svært forår. For eksempel har råger hærget majsmarker i det sydlige Jylland, hvor landmænd har mistet adskillige hektar til fugle.

Porten til kvalitet

Vi er håndværkere, og vi gør det, vi er bedst til, siger indehaveren af Syddansk Portteknik, Kenneth Bruun Petersen, som har flere års erfaring i portbranchen.

Coronakrisen sætter fortsat sit præg på traktorsalget i Danmark

Eftervirkningerne fra coronakrisen har sat sine spor i leveringen af nye traktorer til det danske marked og juni måned er ingen undtagelse.

Er gården sikker for nysgerrige sommerbørn?

Mange danskere holder sommerferie i Danmark i år på grund af corona. Derfor vil der være ekstra mange børn og voksne fra byen, som gerne vil se, føle og lugte til livet på et moderne landbrug. For at give alle den bedste oplevelse opfordrer Topdanmark til, at landmænd kontrollerer sikkerheden på gården, før sommergæsterne kommer.

Lovgivning og klare regler skal skabe tillid til den tyske kødindustri

Danish Crown bakker uforbeholdent op om den tyske arbejdsministers planer om at forbyde underleverandører af arbejdskraft i den tyske kødindustri.

Fremragende nationalparkfotos premieret

Fire fremragende fotos fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland er blevet premieret i en konkurrence med flere gode vinderbud.
Side 1 af 1873 (37451 artikler)Prev1234567187118721873Next