Vægtgrænserne sænkes op til påske

Helligdagene omkring påsken gør, at der mistes slagtedage på Danish Crowns slagterier og for at minimere udsættelser efter påske, justeres der på vægtgrænserne i ugerne op til påsken.

Det betyder, at vægtgrænsen sænkes med 2 kg i uge 11 til 68 – 95,9 kg. og yderligere 2 kg i uge 14 til 66 – 93,9 kg.

- Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med andelshaverne henover jul og nytår, hvilket betyder, at vi har slagtet op fra uge 8. Det håber vi at gentage i forbindelse med påsken, hvor vi igen bliver ramt af helligdage på anlæggene, og derfor skal have slagtet så meget som muligt forud, siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør i Danish Crown Ejerservice.

- Jeg vil derfor anbefale, at man har en god kontakt til Centralplanlægningen i Vejen omkring afhentning af dyr, og at man tilmelder i god tid af hensyn til planlægningen, så vi kommer godt med inden påske, siger Nicolaj Nørgaard.

Når der indberettes smågrise, skal det foregå som du plejer. Her vil systemet tage hensyn til de ændrede vægtgrænser. Man kan se ændringer i vægtgrænserne i ejer-appen under "vægtgrænser", samt på ejersiden under linket »Aktuelle vægtgrænser« på siden »Tilmelding svin«.

Læs også