Professor: Økologien kan levere – hvis viden og arealer bruges klogere
Det er muligt at producere økologiske fødevarer nok til at brødføde verden, hvis vi gør det smart, og hvis vi bruger vores ressourcer effektivt, lyder det fra professor.

Vi kan godt producere fødevarer nok, selvom de er økologiske, lød det fra professor Marie Trydeman Knudsen på økologikongressen. Fotos: Morten Ipsen
Der er et massivt potentiale i smartere prioriteringer i den globale ressourceanvendelse. Og her kan økologien i dén grad byde ind.
Sådan lød det fra professor ved Aarhus Universitet, Marie Trydeman Knudsen, da hun tirsdag gæstede Økologikongres 2025 i Kolding med over 500 deltagere.
Her svarede professoren direkte på spørgsmålet, som ofte stilles i økologidebatten:
Kan økologien alene brødføde verden?
Ja, lød det fra Marie Trydeman Knudsen.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her








































