bannerPos

L&F går i kødet på kampagne

Det holder ikke at sammenligne kødspisning med rygning, slår direktør i Landbrug & Fødevarer, Flemming Nør-Pedersen fast. Arkivfoto: Flemming Erhard.

Henning K. Andersen

24-09-2018 10:19
Det holder ikke, når man sammenligner spisning af kød med at ryge cigaretter, slår Flemming Nør-Pedersen fra Landbrug & Fødevarer fast.

Mandag er der sparket gang i en kampagne, der går ud på at få danskerne til at droppe kødet til fordel for fx plantebaserede alternativer. I kampagnen er cigaretter skiftet ud med pølser og lignende produkter, og samtidig har Simple Feast, der står bag kampagnen, oprettet en rådgivningslinje, man kan ringe til, hvis man vil lægge sin kost om. 

- Vi har først og fremmest lavet den for at illustrere, hvor absurd vi som mennesker opfører os. Det, vi i dag tænker på som normalt, vil vi i fremtiden nok tænke på som ret unormalt, siger Jakob Jønck, der er administrerende direktør i Simple Feast ifølge tv2.dk til Ritzau.

Men hvis man spørger hos Landbrug & Fødevarer, er sammenligningen helt ude i hampen. 

- Rygning er helt tydeligt en af de meget store risici, man kan pådrage sig, og som koster mange leveår. Der forligger ikke skyggen af bevis for, at der skulle være lige så farligt at spise en pølse i ny og næ, så det er en dybt misvisende sammenligning, siger direktør i Landbrug & Fødevarer, Flemming Nør-Pedersen ifølge folketidende.dk. 

Han tilføjer, at han ser kampagnen som et forsøg på at sælge egne produkter.

Ifølge verdensundhedsorganisationen WHO forhøjer forarbejdet kød risikoen for at få visse kræftsygdomme med 18 procent, mens rygning forhøjer risikoen for kræft med 2500 procent. 

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next