bannerPos

Øko-drift deler bornholmske politikere

Med stemmerne 12 mod 11 besluttede kommunalbestyrelsen på Bornholm at undersøge muligheden for, at kommunen kan købe aktier i det private initiativ Bornholms Økojord A/S. Foto: Colorbox.
22-09-2020 13:19

Forleden var der uenighed mellem højre og venstre i kommunalbestyrelsen på Bornholm om, hvorvidt regionskommunen skal støtte opkøb at landbrug til øko-omlægning.

Økojord A/S er stiftet af Foreningen ØkoBornholm med det formål at investere i landbrugsjord og landbrugsejendomme på Bornholm med henblik på efterfølgende bortforpagtning til økologisk drift. 

I den forbindelse havde Bornholmsk Økojord A/S henvendt sig til kommunen med henblik på at modtage opbakning til den private forenings aktiviteter. Herunder at købe nogle af de udbudte aktier á 10.000 kr. i Bornholms Økojord A/S og at forpligte sig til at aftage nogle af de fødevarer der dyrkes via foreningen.

Der opstod en længere diskussion i kommunalbestyrelsessagen om blandt andet behovet for bornholmske økologiske fødevarer. Det blev også diskuteret, hvorvidt det overhovedet er lovligt for kommunen at købe aktier i et privat selskab.

Kommunalbestyrelsen endte dog med at stemme ja til at støtte projektet med stemmerne 13 mod 10. Dog en støtte i form af en generel og økonomisk uforpligtende opbakning til initiativet indtil videre.

Med stemmerne 12 mod 11 besluttede kommunalbestyrelsen desuden, at kommunens embedsmænd nærmere skal undersøge, om kommunen lovligt kan købe aktier i initiativet.

Suspension af vaccine ophævet

Fødevarestyrelsen har ophævet suspensionen af anvendelsen af vaccinen Suvaxyn PRRS MLV til svin mod PRRS. Producenten Zoetis glæder sig over styrelsens afgørelse.

Glæde over tredoblet pulje til modernisering

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion har længe presset på for at få øget puljen med midler til modernisering og etablering af mere klima- og miljøvenlige slagtesvinestalde. Nu er puljen tredoblet.

Klimaminister glad for delaftale om en klimalov for EU

Der er nu taget det første skridt mod en aftale om en europæisk klimalov. Klimaloven skal sikre, at målet om klimaneutralitet senest i 2050 bliver juridisk bindende, og det er klimaminister Dan Jørgensen (S) godt tilfreds med.

Arla hæver aconto-prisen med 7,50 øre

Arlas aconto-pris for konventionel mælk vil stige med 7,50 øre pr. kg fra 1. november.

Markedspodcasten - Europæisk hvedepris tordner derudaf

Til trods for en stor lagerbeholdning mange steder, så stiger hvedeprisen. Hvordan kan det hænge sammen? Og hvilken betydning har det for planteavlerne? I podcasten bliver der som altid rundet de vigtigste tendenser indenfor afgrødemarkedet. Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere.

Vis lederskab i S og V

Sexisme, køn og klima fylder næsten hele dagsordenen og sendefladen i medierne. Og det selv om et af Danmarks højest profilerede erhverv, minkavl og pelsindustri, er ved at bukke under.

EU-strategi støtter fødevareproducenterne

L&F med Martin Merrild i spidsen bakker op om, at Europarådet vil støtte landmænd og fødevareproducenter ved at styrke et mere bæredygtigt europæisk fødevaresystem.

Seks nye tilfælde af ASF i Brandenburg

Nu er der i alt bekræftet 86 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.

Agtech-virksomhed får ny kapital

Virksomheden TeleSense Inc. har fået tilført 10,2 millioner dollars i kapital for at øge produktionen. Samtidig bliver kendt dansk-amerikaner inden for kornbranchen nyt medlem af bestyrelsen.
Side 1 af 1953 (39060 artikler)Prev1234567195119521953Next