Friskmalet mel er lige så lifligt som friskkværnet kaffe. Godt mel er nemlig en kvalitetssag og et fundament for vellykket bagværk. Samtidig bygger moderne melproduktion på en håndværkstradition, der strækker sig mange tusind år tilbage i historien.

Mel er nemlig ikke bare mel. Og hos Økomølleriet i Havndrup ved Ferritslev beviser de hver dag, at frisk mel er den hemmelige ingrediens i himmelsk bagværk. Det er efterhånden også ved at gå op for de fleste bage-glade danskere, og flere prioriterer det friskmalede og lokalproducerede mel over supermarkedernes.

Friskmalet mel

Økologiudvalget i Landbrugsrådgivning Syd inviterer på en spændende og inspirerende tur blandt stenkværne, valser og sigter – et helt mølleri i smukt træ. Man vil få direkte indblik i et håndværksfag med gamle dyder og sans for kvalitet, der oplever en atter stigende interesse fra forbrugerne, lyder forud for arrangementet, der finder sted tirsdag den 4. juni.

I Økomølleriet males der på bestilling, så melet er så frisk som muligt. Melet males af økologisk korn, som mølleriet selv dyrker. Samtidig er 80 procent af energiforbruget drevet af mølleriets to andre slags møller – nemlig vindmøller. Mølleriet er derfor et eksempel på en virksomhed, der imødekommer rigtig mange af forbrugernes krav: Grøn energi, lokal produktion, økologi og høj kvalitet.

Først til mølle

Økomølleriets indehaver Kristian Andersen vil vise deltagerne rundt i marken, fremvise maskinerne og fortælle om arbejdsgangen og historien bag produktionen. Tilmelding til mølleriet er i sagens natur »først til mølle«, og der kan maksimalt være 35 deltagende.

Arrangementet foregår tirsdag den 4. juni klokken 19.00. Økomølleriets adresse er Kirkeløkken 8, Havndrup, som hører under 5750 Ringe. Tilmelding senest mandag den 3. juni klokken 12 til LRS. Der vil være kage, men medbring selv kaffe.

Se mere på www.lrs.dk eller kontakt Thomas Helle på allerup22@gmail.com.