Omlægningstjek kan bane vej for nye muligheder

Økologisk VKST tilbyder alle konventionelle landmænd et gratis omlægningstjek, der giver overblik over mulighederne for økologisk drift på den enkelte ejendom.

OMLÆGNING Vil man være på forkant med den bæredygtige og mere klimaneutrale udvikling, kan man ganske gratis få et økologisk omlægningstjek på sin bedrift.

- Et økologisk omlægningstjek vil give et godt overblik over mulighederne for en økologisk produktion, ud fra de ønsker og målsætning, man har med sin bedrift, siger chefkonsulent i Økologisk VKST, Lisbeth Frank Hansen.

Hos Økologisk VKST kan den konventionelle landmand lave en aftale med en erfaren økologikonsulent, som fagligt matcher den enkelte ejendoms ønsker og muligheder.

Økologikonsulenten kommer på besøg og tager en rundtur på bedriften med fremvisning af marker og relevante driftsbygninger.

Herefter vil økologikonsulenten orientere landmanden om de økologiske principper, produktionsbetingelser og regler samt tilskudsmuligheder.

5-årig omlægningsplan

- Vi følger løbende den økologiske markedssituation både lokalt og internationalt og kan derfor også give en god og relevant orientering om afsætningsmulighederne, oplyser Lisbeth Frank Hansen.

Hun tilføjer, at det også er muligt at få lavet en skitse til en økologisk drift samt et økonomisk overslag, så man kan se, om det økonomisk vil give mening at arbejde videre med en eventuel omlægning til økologi.

Udover omlægningstjekket tilbyder Økologisk VKST i samarbejde med VKST Økonomi at udarbejde et strategisk beslutningsgrundlag for en omlægning til økologisk produktion.

- Det indeholder en oversigt over nødvendige ændringer og eventuelle investeringer, en 5-årig omlægningsplan med budget, følsomhedsanalyse, swot-analyse og en faglig redegørelse for håndtering af ukrudt og gødningsforsyning, meddeler Lisbeth Frank Hansen.

jhal

Læs også