Danske Bank: - Højere renter på vej

Der kommer højere europæiske renter til sommer, når fokus kommer på europæisk genåbning og ECB-retorik, vurderer Danske Bank i en prognose.

Genåbningen kommer også til euroområdet de kommende tre måneder, og med højere inflation og inflationsforventninger er der udsigt til, at den europæiske centralbank ECB på juni-mødet »normaliserer« sin opkøbshastighed i obligationsmarkedet, og samtidig vil markedet begynde at diskutere, hvad der ske med opkøbene i 2022.

Det vurderer Danske Bank i en renteprognose, som opjusterer den tyske og den danske 10-årige statsrente med omtrent 20bp de kommende tre måneder til henholdsvis -0,1procent og 0,15 procent.

De stigende renter rammer også realkreditkurserne, og der er ifølge Danske Bank udsigt til, at 1,5 procent 30-årige lån med afdrag snart åbner for udstedelse.

- Til næste år kan 2 procent med afdrag endda komme på hylderne i perioder, vurderer banken.

Stigning i USA

Danske Bank forventer også, at de amerikanske lange renter vil tikke videre op – blandt andet i takt med, at den amerikanske økonomi kommer op i fuld fart.

- Vi venter, at amerikanske 10-årige renter stiger til 2,0 procent på seks måneders sigt. Vi venter ingen renteforhøjelser fra Fed de næste to år, men markedet kan meget vel begynde for alvor at spekulere i, at Fed begynder at forhøje renten allerede i 2. halvår af 2022, tilføjer banken.

Læs også

LandboNord: Skattesager bør genovervejes
Dine data fra malkestalden er en værdifuld handelsvare
Nu kan der klages over gamle ejendomsvurderinger
Økonomisk succes er lig med konsolideringsevne
Forpagters konkurs kan koste dyrt
Fordele og ulemper ved selskabsformer