Håndværkerfradraget afskaffes fra 1. april

Som en del af aftalen om finansloven for 2022 sker der justeringer i den såkaldte BoligJobordning.

Fradraget for arbejdslønnen for håndværksydelser bliver nemlig afskaffet med virkning fra 1. april 2022. Arbejdet skal således være udført senest den 31. marts.

Der er fremsat et lovforslag, der betyder, at fradrag for håndværksydelser udført i hjemmet og/eller fritidsboligen er betinget af følgende to ting: At arbejdet senest er udført den 31. marts og at betalingen for arbejdet er sket senest den 31. maj 2022. Er arbejdet udført eller betalt efter disse datoer, er der ikke fradrag.

Håndværksydelser berettiget til fradrag er fortsat energibesparende forbedringer, klimasikring samt installation af bredbånd og tyverialarm.

Fradrag kan maksimalt udgøre 12.900 kroner pr. person i husstanden i 2022 – børn over 18 år kan også få fradrag, hvis de selv har betalt for udgifterne.

Det maksimale fradrag på 12.900 kroner gælder uanset om arbejdet er udført i hjemmet og/eller i fritidsboligen. Der kan også opnås fradrag, selv om fritidsboligen er beliggende i udlandet.

Det såkaldte servicefradrag omfattende for eksempel udgifter til vinduespudsning, rengøring, havearbejde mv. fortsætter uændret. For 2022 er det maksimale fradrag pr. person på 6.400 kroner.

Læs også