Massiv energiregning på vej til landbrug og fødevareindustri

Nye beregninger fra Landbrug & Fødevarer spår at landbruget og fødevaresektoren kan forvente en merudgift til energi i år på 20 milliarder kroner.

I perioden fra 2014-2019 var udgifterne til energi i landbrugs- og fødevaresektoren i gennemsnit på syv milliarder kroner mens der i år er udsigt til en samlet regning på hele 27 milliarder kroner.

Direktør i Landbrug & Fødevarer, Flemming Nør-Pedersen, siger i en pressemeddelelse, at han ser det som en meget stor og alvorlig energikrise for landbruget og fødevaresektoren, og at han håber regeringen er klar til et endnu mere vidtrækkende energiudspil, end det, der forleden blev offentliggjort, med indefrysning af energiudgifterne for borgere.

- Vi står foran en meget alvorlig energikrise, og det er særdeles voldsomme ekstra omkostninger. I første omgang er det afgørende vigtigt, at indefrysningen af energiudgifter, som regeringen lægger op til, ikke kun gælder borgere men også virksomheder. Store som små, for alle rammes af krisen, siger Flemming Nør-Pedersen og fortsætter:

Flemming Nør-Pedersen er stærkt bekymret for forsyningssikkerheden over vinteren, og opfordrer til myndighederne hurtigst muligt hjælper vores virksomheder, der ønsker at skifte til andre energialternativer, at fremskynde udbygningen af biogasproduktionen, samt sikre en hurtigere udbetaling fra Erhvervspuljen.

Læs også