bannerPos

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Direktør og koncernchef i Lantmännen, Per Olof Nyman, mener, at koncernen er godt rustet til at klare følgerne af coronapandemien rent økonomisk. Arkivfoto
03-06-2020 08:50

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

Det svarer til 319 millioner danske kroner, og  er en stor fremgang i forhold til samme periode sidste år, hvor overskuddet lå på 335 millioner svenske kroner (239 millioner danske kroner). 

- Lantmännens gode udvikling fortsatte i alle afdelinger og forretningsområder, indtil coronapandemien brød ud i midten af ​​marts. Virkningen af ​​pandemien har været størst i Foodservice-segmentet i Lantmännen Unibake og i Swecon. Divisionerne Landbrug og Energi samt Lantmännen Cerealia har alle styrket deres resultater sammenlignet med året før, siger Per Olof Nyman, direktør i Lantmännens .

Ser man på Lantmännens landbrugsaktiviteter var seneste regnskabsår et af de bedste i mange år for koncernen. 

Arbejdet med forårsopdræt er gået godt, og der er store forhåbninger om en god høst. Efterspørgslen efter foder er fortsat høj på alle fronter.

Landbrugsaktiviteterne kom ud af sidste renskabsår med et overskud på 104 millioner svenske kroner, mod -28 millioner i samme periode sidste år, der var præget af tørken i 2018.

- Godt forberedt på coronaeffekter

Volumen i hele landbrugsdivisionens forretning har udviklet sig positivt i løbet af kvartalet, og Per Olof Nyman er fortrøstningsfuld på trods af følgerne af coronavirus, hvilket vil påvirke selskabets aktiviteter i et stykke tid fremover.

- Det er i øjeblikket umuligt at vurdere de samlede konsekvenser af coronakrisen, men min opfattelse er, at Lantmännen som virksomhed er godt forberedt til at håndtere krisen. De seneste års gode resultater har bidraget til vores stærke økonomiske stilling, og vores brede forretningsbeholdning er en styrke i usikre tider, siger Per Olof Nyman og fortsætter:

- En anden succesfaktor er vores ansvarlige og løsningsorienterede medarbejdere, der gør et fantastisk job. Alt i alt er jeg overbevist om, at vi vil møde de udfordringer, vi står overfor, og komme ud på den anden side som et endnu stærkere selskab, siger han.

hka

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.
Side 1 af 1871 (37409 artikler)Prev1234567186918701871Next