Passat Energy på danske hænder igen

Passat Energy er efter års kinesisk ejerskab tilbage på danske hænder efter konkurs i februar måned.

Bioenergivirksomheden Passat Energy er efter års kinesiske ejerskab og konkurs i februar 2018 atter på danske hænder. Den nye ejer er Torben Hansen, der er tidligere servicechef i Passat Energy og indehaver af virksomheden HH Energy.

- En meget stor del af mit arbejdsliv er kædet sammen med Passat Energy, der efter min mening har markedets stærkeste fyringsløsninger, og som har været kendt for den gode kvalitet i mere end 50 år, fortæller Torben Hansen.

Efter overtagelsen er Passat Energy allerede i gang med produktionen, der nu er placeret hos danske underleverandører.

- Det er afgørende for kvaliteten, at vi har danske leverandører, hvor kedler, automatik og knowhow kommer fra Danmark. Det gør, at både vi og kunderne kan være trygge i kedlens levetid og hurtigt kan agere, hvis der fx er behov for service, forklarer Torben Hansen.

Landbrug i fokus

Efter overtagelsen vil Passat Energy fortsat have fokus på kedel- og fyringsløsninger til landbruget.

- Udover kedler har vi samtidig sikret os teknologien til halmhåndtering og halmoprivning, som er værdsat af mange kunder inden for landbruget, vurderer Torben Hansen.

Han har selv en baggrund som først smed, siden montør og servicechef i Passat Energy, kombineret med en årrække som indehaver af virksomheden HH Energy.

- Min baggrund gør, at jeg har en god indsigt i Passat-løsninger og at mit fokus for fremtidens Passat Energy er den gode kvalitet.

- Samtidig er vi allerede i gang med at kigge frem og udvikler en ny kedel, og så tager vi varmepumper ind i vores sortiment, fortæller Torben Hansen.

Med overtagelsen omlægges salgsstrukturen, så alt salg til private foregår via grossister og vvs-installatører, der vil få oplæring i virksomhedens produkter.

Læs også