Sagro-overskud skal styrke ejerforeninger

Størstedelen af Sagros resultat på 12,2 millioner kroner i 2019 bliver sendt tilbage til ejerforeningerne, hvor det skal styrke arbejde for at sikre gode rammevilkår.

- Vi er rigtig godt tilfredse med, at Sagro har leveret et sundt resultat på 14,2 millioner kroner. Resultatet er med til at sikre, at vi kan fortsætte udviklingen med at levere god rådgivning til vores kunder, siger Sagros formand, Søren Søndergaard. 

Virksomheden sender størstedelen af pengene tilbage til ejerforeningerne bag Sagro, så arbejdet med at skaffe gode rammevilkår for erhvervet kan fortsætte.

- Det arbejde, der gøres i foreningerne og på Axelborg, er ekstremt vigtigt med det fokus, som både politikere, organisationer og samfundet har på landbrugets rolle inden for klima og bæredygtighed, siger Søren Søndergaard.

- Vi skal rykke på klimadagsordenen, og samtidig skal vi kæmpe vores kamp for at være i Danmark. Det gør, at vi skal være dygtige i vores politiske arbejde, så jeg er glad for, at Sagro kan bidrage til, at vores ejerforeninger har nogle af landets laveste kontingenter, siger han.

Stærk økonomi

Adm. dir. Torben Jensen ser Sagros overskud som et sundt resultat, der blandt andet udspringer af den fusion, der blev gennemført i 2016.

- Det sikrer fortsat en række positive synergieffekter og stordriftsfordele, som giver os en stærk økonomi, så vi vil kunne udvikle os i den rigtige retning, siger Torben Jensen.

Resultatet, der er 70 procent bedre end i 2018, gør samtidig Sagro i stand til at fastholde en helt central rolle inden for landbrugsrådgivningen i Danmark, vurderer direktøren.

- Vi har kunnet sikre kompetenceudvikling i huset, så vi står fortsat stærkere og kan tilbyde kunderne endnu bedre rådgivning – i stalden og marken, og inden for strategi, ledelse og økonomi. Vi investerer mange ressourcer i fortsat at udvikle vores dygtige medarbejdere.

- Vi er allerede blandt frontløberne inden for den digitalisering og robotteknologi, som landbruget ser ind i og får gavn i takt med den fortsatte udvikling.  I Sagro ser vi fortsat mulighederne i digitaliseringen som en afgørende faktor for dansk landbrug, og vi vægter derfor også området i hele vores strategi, siger Torben Jensen.

cc

Regnskabstal

Nøgletal fra Sagros regnskab

Årets resultat 14,2 millioner kroner
Omsætning: 332 millioner kroner
Medarbejdere: 450
 

Læs også