Egetræer til medlemmerne

Ved generalforsamlingerne i de syddanske familielandbrugsforeninger får alle fremmødte et egetræ med hjem, af flere årsager.

De fire syddanske familielandbrugsforeninger har købt 250 egetræer. De skal plantes hjemme hos de medlemmer, som deltager på generalforsamlingerne.

Når Fyns Familielandbrug afholder generalforsamling på torsdag den 19. marts på Landbogården i Odense, får deltagerne hver et egetræ med hjem.

Tilsammen har de fire syddanske familiebrugsforeninger købt 250 egetræer, som så bliver plantet hjemme hos alle de medlemmer, som deltager i generalforsamlingen.

- Dermed bliver egetræerne til en hel skov, spredt ud over hele Region Syddanmark. At plante træer er i god tråd med FN’s verdensmål, som vi bestemt tager alvorligt, siger Antoni Stenger, formand i Sønderjysk Familielandbrug, og tilføjer, at det tillige symboliserer den fælles handling sammenholdet og samarbejdet i foreningerne på landet.

 

Egens mange egenskaber

Der er flere årsager til, at Familielandbruget uddeler egetræer, som symboliserer liv, holdbarhed og styrke.

- Egetræer binder CO2 og lagrer kulstof i flere hundrede år. Derudover suger de vand. Selvfølgelig ikke alt det vand, som landmændene døjer med for tiden, men lidt har også ret, mener Antoni Stenger.

Egens egenskaber er højaktuelle, også hvad angår biodiversitet og mangfoldighed.

- På et gammelt egetræ kan der være op til 1.000 forskellige arter, der lever på, af og ved træet, fortæller Henrik Bertelsen, formand i Familielandbruget Sydvest.

- Gamle egetræer er en af de bedste kilder til mangfoldighed i naturen. Intet insekthotel kan leve op til det samme, som et gammelt egetræ.

Læs også