bannerPos

Ny formand for sukkerroedyrkerne: - Med den nye aftale vil vi sikre sukkerroerne i Danmark

Troels Frandsen, Vatoregaard ved Nysted på Sydlolland, driver 440 hektar - heraf 130 hektar i år med sukkerroer. Han er ny formand for Danske Sukkerroedyrkere. Foto: Jørgen P. Jensen.

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
15-07-2020 21:00
Troels Frandsen er ny formand for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked. – Nu har vi netop indgået en fornyet aftale med Nordic Sugar, der skal medvirke til at sikre den fortsatte sukkerroedyrkning i Danmark, fastslår han.

Samtidig med at Danske Sukkerroedyrkere landede en ny kontraktaftale, skiftede foreningen også formand, idet Troels Frandsen afløste den mangeårige formand Jørn Dalby.

- Jeg driver 440 hektar med traditionelle afgrøder - heraf er de knap 130 hektar med sukkerroer i år, fortæller 56-årige Troels Frandsen tirsdag på sin gård ved Nysted på det sydlige Lolland.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kærgården får ny klimavenlig emballage

Kærgården får nu ny og mere klimavenlig emballage, der kan sænke enballagens CO2-aftryk med 45 procent.

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro
Side 1 af 1893 (37841 artikler)Prev1234567189118921893Next