Ny generation af Amazones UX-marksprøjter

Yderligere stabilisering af bom-svingninger og forenklet betjening af alle arbejdsopgaver fra én arbejdsposition er blandt den nye sprøjtegenerations muligheder.

Anders Clemmensen, fra Brøns Maskinforretning, der importerer Amazone i Danmark, viser det nye og meget enkle betjeningspanel på topmodellen i den nye 01-generation af Amazone trailersprøjter, UX 5201. - Præparatpåfyldningen er helt nyudviklet og er nu med en stor, 60 liters beholder med blandt andet en vanddyse, der opløser pulver, før det trækkes ind i sprøjten. Sugekapaciteten er sat op fra 120 til 200 l/min, hvilket opleves meget hurtigere, forklarer Anders Clemmensen. Den 36 meter brede bom er med den nye SwingStop-teknologi. - Begynder bommen at gå i svingninger – både op og ned samt frem og tilbage – bremses dette nu. UX 5201-sprøjten på udstillingen er monteret med AmaSelect-dysesæt.
- Det består af fire forskellige dyser, hvor der kan skiftes individuelt for hver sæt – om det for eksempel er én bestemt dyse eller to i kombination, der skal sprøjte, viser Anders Clemmensen.

Der er to generationer af Amazones UX-marksprøjter på markedet i øjeblikket.

- Det er UX 00 og UX 01 – hvor sidstnævnte er den fremadrettede marksprøjte for os, fortæller Anders Clemmensen, mens han står ved top-modellen af 01-typen, UX 5201.

- Beholderen, rammen, pumpen og bommen på 01-serien er de samme som fra tidligere generationer. Men påfyldning, betjeningspanelet og ophænget af bom med mere er radikalt æ

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også