- Mindre kan næsten ikke gøre det

60 landmænd med interesse for Conservation Agriculture hørte i går om et nyt forskningsprojekt. Samtidig så de en Weaving DG Drill i aktion. Såmaskinen efterlader næsten ingen spor ved endt arbejde.

De mange fremmødte planteavlere fulgte nøje med i, hvordan den store Weaving GD6000T- såmaskine klarede opgaven. På ejendomme ved Fjenneslev har Søren Ilsøe gennem mange år arbejdet med stærkt reduceret jordbehandling. Godt 60 planteavlere hørte om Conservation Agriculture. Søren Ilsøe, i grøngul jakke, inspicerer, sammen med nogle af de fremmødte, det arbejde såmaskinen Weaving DG Drill GD 6000T havde præsteret. Mange havde travlt med at se, hvor dybt kornet var sået, og konstaterede samtidig, at Weaving Drill såmaskinen ikke efterlod sig store spor i marken. Der var stor interesse for at høre mere om conservation agriculture og de forsøg, der nu er anlagt.

Søren Ilsøe, dansk foregangsmand inden for Conservation Agriculture (CA), kunne torsdag eftermiddag i denne uge demonstrere direkte såning med minimum af jordforstyrrelse.

Samtidig kunne han fortælle flere end 60 interesserede planteavlere om en ny forsøgsrække. En forsøgsrække, hvor man direkte sammenholder denne særlige dyrkningsform med almindelig konventionelt dyrkede marker og pløjefri dyrkning.

- Vi er i gang med

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også