Fynsk Greentech-virksomhed: - Vi står bag fremtidens gødningssystem

Er man ambitiøs landmand med ønsket om at gøde intelligent og bruge den rette mængde og blanding af sin gødning, så melder den fynske Greentech-virksomhed Flex Fertilizer System, at den har udviklet et revolutionerende gødningssystem, som nu er klar til brug.

Systemet er revolutionerende og er nu klar til brug, fortæller Flex Fertilizer Systems direktør Peder Beiskjær. Arkivfoto.

»Flex-On-Farm« er navnet på et nyt gødningssystem, der kan opstilles direkte på det enkelte landbrug. Med anlægget kan landmanden selv blande alle nødvendige gødninger uden brug af mellemled. Systemet er egnet for enkeltlandbrug eller flere landbrug, der samarbejder om dyrkningsarealer på minimum 500 hektar. 

Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

- Hidtil har gødningsanlæggene udelukkende været målrettet forhandlere, som med gødningssystemet har tilpasset produkterne til landmændenes behov. Nu har vi udviklet et mindre anlæg, som kan opstilles direkte på større landbrug, siger Peder Beiskjær, direktør i Flex Fertilizer System. 

- Nu kan de lidt større landbrug på omkring 500 hektar springe et led over og samtidig opnå flere fordele ved at leje et Flex-On-Farm-anlæg, tilføjer han.

Fordele

Sammen med Flex-On-Farm-anlægget får landmanden adgang til en række gødninger, som vil være afstemt efter landmandens eget behov og situation. I samarbejde med Flex Fertilizer System gennemgås dyrkningsplanerne. Derefter lægges de tilpassede recepter ind i anlæggets computer.

Landmanden indkøber, i samarbejde med Flex Fertilizer System, selv råvarerne, så der produceres så billigt som muligt. Med Flex-On-Farm kan landmanden undgå at betale for næringsstoffer, der ikke er nødvendige, fordi gødningerne kan tilpasses til de aktuelle afgrøder og jordbundsforhold. 

Det gælder både gødninger til udbringning og i jorden og de effektive bladgødninger, som Flex Fertilizer System er eksperter i at udvikle.

Flex Fertilizer Systems er beliggende i Odense, og hurtig og effektiv service er en værdi for Flex Fertilizer System og naturligvis også en del af den pakke, landmanden modtager sammen med anlægget. 

Erfaring

Anlæggene overvåges online, og medarbejderne står klar til at hjælpe landmanden, uanset om det drejer sig om et teknisk problem eller et ønske om en større eller mindre ændring i sammensætningen af gødningen.

Den fynske Greentech-virksomhed med hovedsæde i Odense har 30 års erfaring i fremstilling af blandeanlæg til flydende gødning, og er med i flere udviklingsprojekter, blandt andet sammen med Seges og Københavns Universitet. 

- Vi er fleksible og kan hurtigt blande nye gødningsblandinger på vores anlæg. Selvom vi har nogle af de bedste produkter på markedet, er udvikling nødvendig, og det vil i sidste ende komme den enkelte landmand til gavn. Vi ser deltagelse i forsknings- og udviklingsprojekter som en del af vores DNA, da vi er en virksomhed i konstant udvikling og fornyelse. Derfor fremstår vi som en attraktiv udviklingspartner, siger Peder Beiskjær. 

- Vi har med Flex-On-Farm-konceptet leveret et produkt, der er så fremsynet og fremtidssikret, at mange landmænd vil få stor gavn af det, lyder det fra direktøren. 
 

Læs også