I fremtiden kan man forvente, at større dele af landbrugsjorden påvirkes af salt.
Det er baggrunden for projektet SalFar, der forsøger at forberede fødevareproducenter på fremtidige udfordringer. SalFar står for Saline Farming.
Det er blandt andet hyppigere oversvømmelser, der vil give øget saltindhold i landbrugsjorden.
Det skriver Sagro, der er en af deltagerne i projektet, i deres ugentlige nyhedsbrev og påpeger, at der blandt andet skal udvikles nye, innovative og miljøvenlige salttolerante afgrøder.
Det er projektleder Dorte Storper, der hos Sagro arbejder med projektet. Et af initiativerne er at afprøve forskellige afgrøder hos danske landmænd.
Det sker blandt andet ved Krogensgård Landbrug nær Søndervig. Klitgården er et familieforetagende, der ud over planteavl og kødkvæg også driver Vestkystens Gårdbutik.
- Det er spændende at være en del af sådan et projekt, og jeg regner bestemt med, at vi selv kan bruge nogle af de erfaringer, der kommer ud af det, siger Dorthe Fjord Tharbensen, der driver gårdbutikken sammen med Jens Ingvard Larsen.