For lille udvalg af plantebaserede madvarer gør livet svært for grønne forbrugere
Et begrænset udvalg af vegetarisk og vegansk mad på spisesteder og i supermarkeder forsinker ifølge Dansk Vegetarisk Forening den grønne omstilling.

Den grønne omstilling bliver i følge Danske Vegetarisk Forening forsinket på grund af begrænset udvalgt i det plantebaserede køkken. Der ligger en stor fremtidig opgave i at udvikle nye produkter med smag og konsistens som de madvarer, folk allerede kender. Foto: Jørgen Jensen
Udvalget af fødevarer uden animalske produkter på restauranter, caféer og i supermarkeder er ikke stort nok, og det giver udfordringer for de forbrugere, som ønsker at spise mere plantebaseret.
Det fremgår af Den Plantebaserede Forbrugeranalyse, som er Danmarks største af slagsen, foretaget af Dansk Vegetarisk Forening blandt 3.794 fleksitarer, vegetarer og veganere i Danmark.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her