Danske sukkerroedyrkere fik de bedste udbytter i Europa

Formand Troels Frandsen understregede på den netop afholdte generalforsamling, at det er afgørende nødvendigt med en prisstigning på roerne til 2023 for at bevare sukkerroernes konkurrenceevne i forhold til andre afgrøder.

- De 13,7 t/ha i sukkerudbytte placerer os også blandt de bedste målt på udbyttet sammenlignet med andre sukkerproducerende lande i Europa, kunne formanden anerkende sine medlemmer med at oplyse. I den efterfølgende debat var der udelukkende ros og anerkendelse af bestyrelsens arbejde - samt et par ønsker til det videre arbejde. Ordfører for fabriksudvalget, Michael Rasmussen, gav et overblik over 2021-kampagnen og samarbejdet med de to sukkerfabrikker. Sukkerudbyttet målt i t/ha viser en støt stigning gennem de sidste 20 år. Kilde: Nordic Sugar VM-prisen på sukker (blå kurve) har rettet sig til et normalt niveau efter et flerårigt dyk. De fleste kommentarer til bestyrelsesberetningen drejede sig om pulp - enten til kvægfoder eller til biogas.

- Vi kan se tilbage på en kampagne, hvor udbyttet i roerne har været det tredjebedste nogensinde med 13,7 tons sukker pr. ha for de konventionelle roer.

Således indledte formanden for Danske Sukkerroedyrkere, Troels Frandsen, bestyrelsesberetningen på den netop afholdte generalforsamling i Sakskøbing Sportshal på Lolland for omkring 175 fremmødte sukkerroedyrkere.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også