Endnu kun sået 10-15 procent af vårbyggen

Fra den ekstremt våde februar til den ekstremt tørre marts er der lige nu en slags normaltilstand i de sjællandske marker. - Men der snakkes allerede om en begyndende tørke, fortæller Joakim Gangergaard.

- Det er svært at finde noget at klage over med det vejr, fastslår 73-årige Anders Gangergaard - her nede fra traktoren for et øjeblik. Lige nu er jorden her optimal til såning. - Men flere steder på bakker og i lavninger er der faktisk endnu for vådt, fortæller Anders Gangergaard. Det støver godt omkring Anders Gangergaards såmaskine - så det allerøverste jordlag er godt tørt. Vinterrapsen står meget forskelligt rundt på markerne - flere har været trykket af vækstforholdene og fået en lilla farve. - Det er stadig ikke tørt nok til såning mange steder her på Vestsjælland, fortæller Joakim Gangergaard fra Gangergårdens Maskinstation ved Høng.

Såningen af vårafgrøder er ikke så langt her på den fede, vestsjællandske jord.

- Endnu har vi kun sået en 10-15 procent af arealerne med vårafgrøder – udelukkende vårbyg. Det er stadig ikke tørt nok mange steder, fortæller Joakim Gangergaard fra Gangergårdens Maskinstation ved Høng.

Såning af sukkerroer forventer han først om et par uger og majssåningen først om endnu en måneds tid.

Spredning af kunstgødning er derimod næste helt færdigt.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også