Ukrudtet vågner: Vent på forårsfremspiringen

Har man overvintrende græsukrudt, skal ukrudtsbekæmpelsen i vintersæden startes op snarest. Er det ikke tilfældet, er det oplagt at få forårsfremspiringen med, inden man slår til.

Rexade har god resistensforebyggende effekt i fuglegræs.

- Hvis man har overvintrende græsukrudt skal man selvfølgelig komme afsted snarest, men ellers skal man slå koldt vand i blodet, siger Peter Hvid, produktkonsulent hos Corteva.

Kommer fra kanterne

- Jeg anbefaler altid at køre en randsprøjtning i vintersæden.

Her vil han selv køre med 110 gram Broadway pr. hektar for så at følge op med 25 gram Rexade efter 10 til 14 dage. Randsprøjtningerne kan begrænses til de yderste tre til seks meter alt efter behov og sektionsstørrelse på sprøjten.

- Rigtig meget af det, vi kommer til at slås med senere, kommer jo ude fra markens kanter, så jeg anbefaler klart, at man generelt kører de her randsprøjtninger, siger Peter Hvid.

Kend dine marker

Kendskabet til marken gør det muligt at sætte målrettet ind. Hvad enten man opbevarer informationerne i hovedet eller plotter dem ind i sit markstyringsprogram.

Er det ikke de overvintrende græsser, der er den store udfordring, anbefales at man venter med sprøjtningen til sidste halvdel af april.

- På den måde får man forårsfremspiringen med, og ved at vælge Rexade har man rigtig god og bred effekt på både bredbladet ukrudt og græsukrudt, siger Peter Hvid, som understreger at Zypar er det oplagte valg, hvis man slet ikke har græsukrudt.

 

Bred effekt med Rexade

Tidligere var det Express og Ally, der var standarden ved ukrudtsbekæmpelse i foråret, men Peter Hvid fremhæver, at man med Rexade får en bredere effekt, end man har været vant til med den løsning.

 

Læs også