Selvom det kan virke oplagt for haveejere at bruge spirede spisekartofler som læggekartofler, er det en rigtig dårlig idé. Man risikerer at få et ringe udbytte og sygdomme i jorden mange år frem.
Få ting trumfer smagen af en kogt ny-opgravet kartoffel fra egen køkkenhave med smør og friske krydderurter. Derfor udnytter mange haveejere det spirende forår til at lægge kartofler. Og her er der især én ting man skal være opmærksom på.
Undgå for alt i verden at bruge spirede spisekartofler fra køleskabet og køb i stedet sunde certificerede læggekartofler. Forskellen mellem læggekartofler og spisekartofler er nemlig, at spisekartofler ikke er underlagt de plantesundhedskrav, som læggekartofler er, og man risikerer derfor at få slæbt sygdomme og skadedyr ind i haven – og de kan være rigtig svære at slippe af med igen. Nogle skadedyr kan overleve i 20 år.
Kilde: Landbrugsstyrelsen