bannerPos

Angreb af meldrøjer i forskellige rugsorter

Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, Flakkebjerg, har undersøgt en række rugsorters modtagelighed for meldrøjer.
17-08-2019 14:31
I et forsøg med kunstig smitte af meldrøjer i rug var der i år færrest angreb i de afprøvede KWS-sorter.

Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, Flakkebjerg, har undersøgt en række rugsorters modtagelighed for meldrøjer.

Forsøget er smittet med meldrøjersporer under blomstringen (3. 7. og 9. juni). Der er smittet om aftenen, hvor der har været tilstrækkelig fugt, så svampen har kunnet spire. I forsøget er der talt antal angrebne aks ud af 100 aks.

Resultaterne fra årets forsøg viser de laveste angreb i

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Coop vil fremme den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter

Nu lancerer Coop et nyt initiativ, Coop Klimafunding, der skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne. Ansøg allerede nu om at blive en del af Coop Klimafunding.

Miljøministeren stopper jagt på fire truede fuglearter

Miljøminister Lea Wermelin vil sætte en stopper for jagt på fire fuglearter i Danmark, hvoraf tre arter er truede globalt, og en art er i tilbagegang i Danmark. Et enigt vildtforvaltningsråd står bag ministerens beslutning.

Landbrugskommissær afkræves svar ovenpå opsigtsvækkende melding

En række danske EU-parlamentarikere og en flok af deres udenlandske kolleger kræver svar fra EU’s landbrugskommissær Janusz Wojciechowski omkring meningen for Twitter-opdatering, hvor dansk svineproduktion bliver problematiseret.

Jerseymælk fra stald til forbruger

Lapp Valley Farm nær byen New Holland i Pennsylvania, USA, sælger is i lange baner fra sine 80 jerseykøer til kunder fra nær og fjern, fordi de selv laver 16 slags meget velsmagende is og giver kunderne en god oplevelse.

Udsigt til en lavere ukrainsk hvedeproduktion i 2020

I Central og Vesteuropa kan vi allerede nu konstatere, at hvedehøsten i 2020 umuligt kan nå op på de produktionstal, der gjorde sig gældende i 2019. Østpå i Ukraine tegner det heller ikke for godt for hvedehøsten i 2020.

Eksporten kører fint

Der er kommet godt gang i eksporten af afgrøder igen, efter en usikker periode med handelskrig, coronavirus og afrikansk svinepest i Kina. Det viser nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.

Århundredets længste efterår

Værst står det til i det centrale og sydlige Jylland, hvor Billund ifølge DMI topper med 133 mm nedbør alene i februar. Det regnfulde vejr ser ud til at fortsætte, så langt DMI kan se.

Nordsjælland er ikke hårdt ramt

Bortset fra et par enkelte, der godt ville have kørt gylle ud, har regnen ikke stoppet vinterarbejdet for Venslev Maskinstation i Nordsjælland.
Side 1 af 1774 (35463 artikler)Prev1234567177217731774Next