Asmildkloster Landbrugsskole har etableret blomstermarker

På arealet nord for Asmildkloster Landbrugsskole er der i lighed med tidligere år etableret en kæmpe »pluk selv-blomstermark«.

På marken nord for landbrugsskolen er der sået en blomsterblanding med 17 forskellige slags frø. Blomsterblandingen indeholder mange af de arter, vi forbinder med den danske sommer for eksempel kornblomst, okseøje og valmue. 
Blomstringen sker over en lang periode og giver en mangfoldig og farverig blomstermark hele sommeren. 
Blomstermarken har været en kæmpe succes de seneste to år, hvor mange af byens borgere har plukket en flot sommerbuket. 
- Vi har på det seneste stykke tid fået en del henvendelser på om ikke der skulle være blomster i år, så det er noget man glæder sig til, siger skolens souschef Lars Mogensen
Skolens elever har nydt arbejdet med etablering af blomstermarken, som er sket med nogle af de nye traktorer og maskiner som skolen har fået i år. Frøene er sponsoreret af Familielandbruget MIDT-Jylland og frøfirmaet DLF. 
- På arealet mellem skolen og Nørresø, hvor der tidligere var boldbane er der sået en specialblanding, som skal forbedre jordstrukturen. Blandingen består blandt andet af olieræddike, foderradis, fodervikke og honningurt. Desuden er der blandet solsikker og lupiner i, så vi forventer en farverig mark, som alle der kører på Hans Tausens Álle vil kunne nyde, siger Lars Mogensen.
 

Læs også