bannerPos

Bæredygtighed og internationalt set up har reddet os

Årets koglehøst er godt i gang i Georgien, hvor danske Marianne Bols, indehaver af firmaet Fair Trees, står bag det internationale juletræskoncept, hvor juletræer produceres under størst muligt hensyn til miljø- og arbejdsforhold og bidrager til uddannelse, udvikling og sundhedsfremme i Georgien. Foto: Fair Trees.
21-10-2020 12:58

Det danske juletræskoncept Fair Trees er lige nu godt i gang med årets koglehøst i en 100 år gammel naturskov i georgiske Ambrolauri. Marianne Bols, der sammen med sin mand Lars Bols, står bag Fair Trees, oplever som alle andre, hvordan corona-pandemien skaber store udfordringer.

- Jeg har ikke selv kunnet rejse ud til Georgien i år og være tæt på koglehøsten. Det vil være et dårligt signal at rejse ud i en periode, hvor vi kæmper med højt smittetryk, siger Marianne Bols.

Hun kan dog glæde sig over, at det er lykkedes at komme helskindet gennem krisen. Det skyldes, påpeger Fair Trees-indehaveren, at konceptet har slået rødder i Europa.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

FirstFarms øger omsætningen

Aktieselskabet FirstFarms, der arbejder med landbrug og jord i Østeuropa, øger toplinjen i tredje kvartal. Men et usikkert marked får selskabet til at nedjustere forventninger.

EU's fjerkræ-import og -eksport er skrumpet

I de første tre kvartaler af 2020 faldt både eksporten og importen i de 27 EU-lande, når det gælder fjerkrækød, i forhold til samme periode året før. Det skriver fleischwirtschaft.de.

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.
Side 1 af 1982 (39623 artikler)Prev1234567198019811982Next