Efterårstips til vinterafgrøderne

Udfordringer i frøgræs, raps, hvede og byg var oppe på onsdagens vejkantsmøde. Det blev holdt af Østdansk Landboforening nær Faxe på Sjælland.

Efter markvandringen var der tid til en kop kaffe og en sludder. Fotos: Majbritt Christensen Byggen er sået lidt dybt på grund af tørt vejr. Det har givet nogle fysiologiske pletter, idet planterne har kæmpet lidt ekstra for at trænge gennem jordskorpen. Planteavlskonsulent Thomas Laugesen fra Østdansk Landboforening og landmand Michael Spannow i en veletableret rapsmark af sorten Exception udsået 20. august. Synlig forskel på etableringsdatoen. Vinterbyg af sorten Neptun, til venstre, er udsået den 22. september og vinterhveden af sorten Sheriff, til højre, er udsået fire dage senere.

- Jeg ved ikke helt, om den kommer, men min frøkonsulent mener, at den lige skal have lidt tid. Så den får lov at stå indtil videre, fortæller landmand Michael Spannow, Bøgelygaard, der ligger ved Store Spjellerup, Nordvest for Faxe på Sjælland.

Han lagde onsdag eftermiddag marker til for Østdansk Landboforenings uformelle vejkantsmøde. Og vi er startet i strandsvingelen, der er etableret efter maltbyg. Og ligesom det er set m

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også