Efterspørgslen af proteinholdige afgrøder til konsum stiger

Stadig flere forbrugere efterspørger planteprotein til konsum. Og der er flere forskellige afgrøder, der kan dyrkes under danske forhold. Blot skal man have for øje, om man ønsker højt proteinindhold eller høj proteinkvalitet.

Lektor Dorte Dresbøll fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab ved Københavns Universitet slår fast, at der er forskel på, om der ønskes proteinafgrøder med et højt proteinindhold, eller afgrøder med en høj proteinkvalitet. Quinoa og amaranth er blandt de proteinafgrøder, der har høj kvalitet af protein, men ikke så høje udbytter som ærter, linser, lupin, hestebønner og sojabønner. Fotos: Henriette Lemvig

Potentialet for dyrkning af økologisk planteprotein til konsum er stigende, og det er derfor nødvendigt at se nærmere på, hvilke arter og sorter der er interessante, og hvad man skal være opmærksom på i forbindelse med dyrkning, høst, lagring og afsætning.

Blandt dem der arbejder med området, er lektor Dorte Dresbøll fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab ved Københavns Universitet.

Og hun sl&arin

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også