Kryb og kravl virker mod skadegørere

Hos Borregaard Bioplants i Hvidovre fører man et stort udvalg i såvel nyttedyr som bakterier og svampe, der virker mod skadegørere. Flere er godkendt i markafgrøder.

Nina Jørgensen og Michael Rasmussen foran bakker med Orius-rovtæger. Tægerne lægger æg i agurker, hvorfra nymferne senere kravler ud og gemmer sig i boghvedekernene. Nina Jørgensen indstiller mikroskopet, så vi kan se nematoderne i petriskålen. De er for små til at kunne ses med det blotte øje. Fotos: Majbritt Christensen Unge rovtæger. De bruger boghvedeskallerne som skjulesteder, hvorfra de kan forsvare sig mod angreb fra sultne artsfæller. Et glas galmyg, tak. Næppe nok til udspredning i storskala, men måske de kan bestilles i større portioner til markudbringning engang i fremtiden?

- Orius er en rovtæge, som tager lidt af det hele, og er særligt effektiv mod trips. Den ville sagtens kunne bruges på friland, men det ville nok kun komme på tale i højværdiafgrøder, da den er ret kostbar, fortæller Nina Jørgensen, agronom og rådgiver hos Borregaard Bioplant i Hvidovre.

Orius anvendes ofte i kombination med trips-rovmider, som er i en helt anden prisklasse, og som allerede anvendes på friland i eksempelv

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også