bannerPos

Forsvarsminister: Mindre forpagtning til landbruget fremover

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil forsøge at få Forsvaret til at forpagte færre af sine naturarealer til landbruget for at beskytte biodiversiteten.
21-10-2020 10:15

En række ministre går nu sammen om i fællesskab at styrke biodiversiteten og hjælpe naturen. I den forbindelse vil forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsøge at få Forsvaret til at forpagte færre af sine naturarealer til landbruget.

Flere ministerier har nu igangsat en række indsatser for at styrke naturen, lyder det i en pressemeddelelse. 

For at passe endnu bedre på biodiversiteten på statens arealer vil ministerierne med store statslige arealer koordinere biodiversitetsindsatsen og samle erfaringer med initiativer.

- Forsvaret besidder enormt store naturarealer, der mange steder er ganske unikke og rummer masser af sjældne dyre- og plantearter. Den måde, Forsvaret i dag bruger naturen på, er allerede meget gavnlig for en varieret natur. Men vi vil gerne gøre endnu mere for, at Danmark får mere vild natur. Derfor ønsker vi at forpagte mindre jord ud til landbrug, end vi gør i dag – og lade naturen på vores kaserner blive mere vild til gavn for bier og insekter, siger forsvarsminister Trine Bramsen (S).

- Naturkrise

- Vi står midt i en naturkrise, og staten skal gå forrest i indsatsen for at vende tilbagegangen i naturen. Vi har indgået aftale om Danmarks to første naturnationalparker på statens arealer og mere urørt skov i statens skove. Det arbejde fortsætter. Men vi skal alle blive bedre til at tænke vildt, og på hvordan vi hjælper naturen, siger miljøminister Lea Wermelin (S), og tilføjer:

- Hjørring Kommune og DR-serien »Gi’ os naturen tilbage« har vist os, at vi alle sammen kan gøre en forskel for biodiversiteten herhjemme, og at alle gode initiativer tæller. Det gælder også udbredelsen af vildere natur på andre af statens arealer. Derfor er det også vigtigt, at der er fokus på at hjælpe naturen inden for transport, forsvar, kirke og uddannelse eksempelvis.

- Alene jernbanenettet råder over 4.500 hektar naturområder, og naturen langs det danske jernbanenet og veje er flere steder helt unik. Samtidig kan det være med til at binde de mange større og mindre naturområder sammen, og derfor er jeg også meget optaget af, at vi på tværs af ministerierne tænker den vilde natur ind. Vi har en særlig mulighed for at fremme biodiversiteten, hvis vi tænker vores naturarealer sammen, og den mulighed skal vi gribe, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

- Der er mange, der arbejder på at drive folkekirken grønt og bæredygtigt. Sammen med dem vil jeg arbejde for at fremme natur og biodiversitet på folkekirkens jorder, siger Kirkeminister Joy Mogensen.

- Vores videregående uddannelser har måske ikke de største statslige grønne arealer. Til gengæld danner de dagligt et grønt bagtæppe for næsten en kvart million studerende i hele Danmark. Jeg glæder mig til i samarbejde med institutionerne og de studerende at se på, hvordan vi kan forbedre biodiversiteten på de udendørs kvadratmetre, siger Uddannelses- og Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

aldo

Statsminister afviser kategorisk at have brudt grundlov

Statsminister Mette Frederiksen placerer entydigt ansvaret for de seneste ugers kaotiske forløb omkring nedlukningen af minkerhvervet hos den tidligere fødevareminister Mogens Jensen (S) og embedsmændene i Miljø- og Fødevareministeriet.

Regeringens skatteudspil bekymrer sukkerproducent

- Vi kan ikke fra dansk side bare forvente, at vi kan lægge en ekstraregning i Danmark, og så det ikke får nogen konsekvens fremadrettet, lyder reaktionen fra Nordic Sugar Danmarks administrerende direktør til regeringens forslag om at hæve energiafgifterne.

FirstFarms øger omsætningen

Aktieselskabet FirstFarms, der arbejder med landbrug og jord i Østeuropa, øger toplinjen i tredje kvartal. Men et usikkert marked får selskabet til at nedjustere forventninger.

EU's fjerkræ-import og -eksport er skrumpet

I de første tre kvartaler af 2020 faldt både eksporten og importen i de 27 EU-lande, når det gælder fjerkrækød, i forhold til samme periode året før. Det skriver fleischwirtschaft.de.

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.
Side 1 af 1982 (39626 artikler)Prev1234567198019811982Next