bannerPos

Nu kan der søges tilskud til afgræsning på tilgroede arealer

Ansøgningsrunden for rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning er nu åben i Tast selv-service.
08-08-2020 13:18

Årets ansøgningsrunde for rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning er nu åben, lyder det fra styrelse.

Ansøgningsrunden for rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning er nu åben i Tast selv-service. Runden kører til 15. september. 

Som noget nyt i år er det også muligt at søge tilsagn til arealer med overdrev eller arealer i nationalparker, der ligger uden for de særlige udpegede Natura 2000-områder, lyder det fra Landbrugsstyrelsen.

- Du kan søge tilskud til rydning af et tilgroet areal og til at forberede arealet til afgræsning. Du kan for eksempel søge om tilskud til rydning af træer og buske samt fjernelse af det ryddede materiale fra arealet. Du kan også søge om tilskud til at sætte hegn op og installere drikkevandsforsyning som forberedelse til, at arealet kan afgræsses.

- Du kan få tilskud op til 100 procent af de samlede tilskudsberettigede udgifter i et projekt, lyder det fra Landbrugsstyrelsen.

Naturværdi

Der er i år afsat 30 millioner kroner til projekter til rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning. 

Ordningen til rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning kan søges helt eller delvist inden for de særligt udpegede Natura 2000-områder.

Der kan også opnås tilskud til overdrev med en HNV-værdi på minimum 5 helt eller delvist uden for de særlige udpegede Natura 2000-områder eller til nationalparker med en HNV-værdi på minimum 5 helt eller delvist uden for de særlige udpegede Natura 2000-områder. 

En høj naturværdi (HNV-værdi) er et udtryk for, hvor høj naturværdi, der er registreret på arealet efter en skala fra 0 til 13. Scoren kan ses i Internet Markkort.

ege

Forlæng tilladelser til produktion i særlige tilfælde

Det skal være muligt at forlænge produktionstilladelser, så producenter under ekstraordinære omstændigheder kan lukke ned for produktion uden at skulle risikere, at de ikke kan åbne for den igen, når tiderne bliver bedre, mener miljøudvalgsformanden i LandboNord.

Blå blok indkalder til samråd om minivådområder

Det går alt for langsomt med at få godkendt ansøgninger om minivådområder, mener blå blok, der nu kalder fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.
Side 1 af 1933 (38648 artikler)Prev1234567193119321933Next