bannerPos

Ny såmaskine hos Ib Hjort

Efter få dage med fugt og varme spirer der ukrudtsplanter frem på pløjemarken. Disse ødelægges af såmaskinen og erstattes om kort tid af et tæt tæppe af gul sennep.

AF: BØJE ØSTERLUND

FREELANCEJOURNALIST
15-08-2019 14:48
Selvom Ib Hjorth på Udbyneder Østergaard gerne vil være med på den nyeste teknologi, vælger han denne gang en gennemprøvet maskine. Den nye såmaskine begynder sin karriere med at så 600 hektar efterafgrøder.

Efter fire sæsoner med Amazone Cirius-såmaskinen, hvoraf der i den seneste sæson konsekvent er tildelt Øgro startgødning til afgrøderne, kom tiden til et skifte af dette vigtige redskab.

- Jeg har været meget tilfreds med Cirius-maskinen, men her på det sidste har vi bøvlet lidt med elektronikken. Da jeg fik maskinen, var den helt nyudviklet, og vi fik bestemt stor glæde af alle de nye faciliteter, der i nogle tilfælde b

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kvælstofønsker: Knud Jeppesen i hveden

Knud Jeppesen hjælper til med at høste omkring 170 hektar hvede nær Jelling. Kvaliteten er god, og udbyttet er rimeligt, selvom han ville ønske, at planterne kunne have fået mere kvælstof. Til trods for landmændenes begrænsninger er høsten stadig en dejlig tid på året. Især når vejret er helt perfekt, og der er ekstra sved på panden. Vi var med i marken.

Vilomix: Tørsyremix kan hjælpe med at bevare foderets værdi

Ifølge foderfirma er det muligt at halvere antallet af mikroorganismer, når der tilsættes 2-3 kg tørsyre pr. tons fuldfoder.

Landsforskelle i græs og majs

Generelt klarer foderafgrøderne sig ikke så tosset, men flere steder kunne godt bruge vand nu.

Der er rigeligt med hvede på globalt plan

Denne måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium viste, at der som forventet er masser af hvede tilgængeligt på globalt plan. Dette til trods for at vi her i Europa oplever en nedgang i hvedeproduktionen.

Supermagnet klar til september

BvL er klar med en magnet til fodervogne, som er så kraftig, at man skal passe på sin mobil og tablet i dens nærhed.

Nogle landmænd rådes til at dyrke vinterbyg på et forkert grundlag

Selvfølgelig skal både landmænd og deres rådgivere arbejde efter landets love og regler, selvom disse er både rigide og fagligt uforstandige. Men landmændenes frustrationer bliver større, når de rådgives til at gå på kompromis med fagligheden, selv hvor dette ikke er nødvendigt.

Hellere 20 minutter for meget end 5 minutter for lidt i foderblanderen

Ifølge Bulldog Agri kan de fleste blandere i dag håndtere kompaktfoder, når de ellers er udstyret med ordentlige knive og gode, store snegle, som kan levere et stort foderflow i karret.
Side 1 af 1897 (37926 artikler)Prev1234567189518961897Next