bannerPos

Ny såmaskine hos Ib Hjort

Efter få dage med fugt og varme spirer der ukrudtsplanter frem på pløjemarken. Disse ødelægges af såmaskinen og erstattes om kort tid af et tæt tæppe af gul sennep.

Bøje Østerlund

Freelancejournalist, Effektivt Landbrug
15-08-2019 14:48
Selvom Ib Hjorth på Udbyneder Østergaard gerne vil være med på den nyeste teknologi, vælger han denne gang en gennemprøvet maskine. Den nye såmaskine begynder sin karriere med at så 600 hektar efterafgrøder.

Efter fire sæsoner med Amazone Cirius-såmaskinen, hvoraf der i den seneste sæson konsekvent er tildelt Øgro startgødning til afgrøderne, kom tiden til et skifte af dette vigtige redskab.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next