Planlæg høsten 2019 allerede nu

Løbet er stort set kørt for dette års høst. - Nu gælder det om at suge viden til sig med henblik på høsten 2019, lod chefkonsulent Lars-Ejler Hansen forstå ved LMO’s Plantetræf 2018 forleden.

Ved LMO Plantetræf 2018 forleden på Lyngbygaard ved Harlev nær Aarhus var 500-600 landmænd mødt op for at studere sorter, behandlinger og planternes status lige nu.
- Det handler jo i virkeligheden slet ikke om dette års høst, men om at lære så meget som muligt til sæson 2019, som vi jo alle er i gang med at planlægge, fortalte chefkonsulent Lars-Ejler Hansen i sine indledende bemærkninger, før han opdelte landmændene i grupper og sendte dem i marken.

En dag med gratis rådgivning

Chefkonsulenten undlod da heller ikke at minde de gæstende landmænd om den enestående mulighed for at få gratis rådgivning hos LMO’s plantekyndige, der alle er til stede under plantetræffet. 
- Det koster penge til hverdag, så benyt jer af det i dag, rådede han og afleverede selv lige en enkel tanke til konstruktiv overvejelse.

Overvej mere raps

I foråret var vi alle enige om, at det ville blive en sen høst i år. Men nu er vi lige så enige om, at det bliver tidligt.
- Så tidligt, at der formentlig bliver ekstraordinært gode muligheder for at få sået noget vinterraps tidligt i år. Det er jo en afgrøde, der trods alt i en årrække har vist sig at kunne give det bedste afkast i et kornsædskifte, lød det fra Lars-Ejler Hansen.
 

Læs også