Pletsprøjtning af tidsler er baseret på kort fra droner

Forskere fra Københavns Universitet har i samarbejde med Seges sat fokus på nedbringning af glyphosatforbruget med on/off-sprøjtninger. Selvom der endnu er nogle tekniske udfordringer, vurderes det, at der er gode muligheder for at få det til at virke i praksis.

Illustrationen viser, i hvor høj grad der er overensstemmelse mellem tildelingskort og den aktuelle sprøjtning. Der er sprøjtet med en rød farve, for at nøjagtigheden nemt kan opgøres. De indrammede områder er de områder, som skulle sprøjtes – og den røde farve er der, hvor der er blevet sprøjtet. Som det ses, er der rigtig god overensstemmelse. Jesper Rasmussen fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab, KU, fortæller at der trods tekniske udfordringer ser ud til at være store besparelser at hente ved on/off-sprøjtninger.

En gruppe forskere fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet har i samarbejde med Seges undersøgt, om on/off-pletsprøjtninger mod tidsler på baggrund af dronekort kan bidrage til en væsentlig reduktion af glyphosat-forbruget til høstsikring i korn og bekæmpelse af tidsler før eller efter høst.

- Det er korrekt, at økonomien ser ud til at være fin, udtaler projektleder, Jesper Ra

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også