bannerPos

Så er der gang i markerne

Der samles sten. Forberedelserne til et godt såbed er i fuld gang hos landmand Torben Juhl Madsen, der glæder sig over, at børnene har ekstra god tid til at hjælpe i disse dage.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
24-03-2020 09:53
Landmand Torben Juhl Madsen ved Haderslev har benyttet de seneste dages solskin til at få gang i markarbejdet. Gødning, planteværn og sten har haft det overvejende fokus. Den kommende uge bliver der kørt gylle.

Endelig – fristes man til at sige – er der kommet gang i markerne.

Hos Torben Juhl Madsen, Gymoes ved Haderslev, har håbet om at kunne komme ud med gylle været der siden uge 8.

- Ja, da var vi lige vel optimistiske, siger den sønderjyske landmand med et smil og glæder sig over, at han fra i dag (mandag red.) er kommet i gang med gylleudbringningen blandt andet i rapsen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

- Vi har stadig 18 procent vand i hveden enkelte steder

Hveden er stadig umoden i enkelte pletter rundt i marken, men ellers er høsten godt i hus hos Torben Kuhr nær Gjern i det midtjyske. Han vurderer, at udbytterne er tilfredsstillende, men ikke over middel.

Prognose: 1,6 millioner flere producerede svin i år

Landbrug & Fødevarer forventer i en spritny prognose, at antallet af producerede svin i år vil stige med 1,6 millioner stk. i forhold til 2019.

Test af maskiner skal forbedre høsten af græs til fremstilling af protein

En vellykket test af to forskellige høstteknikker skal nu give input til udvikling af den mest optimale metode at høste græs på, når det skal bruges til at fremstille protein til foderstof.

Det er op ad bakke med de frivillige BNBO-aftaler

Det kniber – som mange nok havde ventet – med at nå til enighed mellem landbrug og kommuner om, hvad »fuld erstatning« er, når det kommer til pesticidfri drift i BNBO. Østjysk kommune har nu sendt opgivende brev til miljøminister. Et brev formand for Odder-Skanderborg Landboforening, Jens Gammelgaard, også har skrevet under på.

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for varme dyretransporter

Dyrenes Beskyttelse langer igen ud efter eksportører af smågrise. Grisene lider i varmen under transporterne ned gennem Europa, lyder det. Brancheorganisation: Vi har ingen interesse i at levere lidende dyr til kunderne.

Syre er et nødvendigt våben mod fremtidens tarmbetændelser

Skæringsdagen for fravænning uden medicinsk zink i foderet nærmer sig med hastige skridt, og der er udsigt til en af de større udfordringer i branchen. Forberedelsen til fremadrettet forebyggelse og håndtering af fravænningsdiarré er derfor højaktuel. To af branchens rådgivere betragter syre som et hjælpestof, der med sikkerhed vil indgå som en del af løsningen.
Side 1 af 1896 (37908 artikler)Prev1234567189418951896Next