bannerPos

Skovrejsning kan fjerne bopælspligt

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
18-04-2020 15:35
Fredskovspligt på over 20 hektar kan åbne for nye muligheder. Det oplever Kaj Jepsen ved Sunds, som har fået fjernet bopælspligt på sin skovejendom.

Landmand Kaj Jepsen ved Sunds rejste i 2019 et betydeligt stykke skov på sin vestjyske landbrugsjord.

Den nyeste skovrejsning betyder, at Kaj Jepsen kan udstykke en skovejendom uden bopælspligt fra selve landbrugsejendommen med andeproduktion og kartoffelavl.

De to ejendomme kan sælges særskilt, og der er ikke krav om, at skovejendommen skal bebos.

Det oplyser Anders Elmholdt, der er teamleder ved Skovdyrkerne Vest.

- Finten er her, at hvis du kommer over 20 hektar fredskovpligt på en ejendom, så kan du ophæve landbrugspligten og dermed bopælspligten på den udstykkede skovejendom, siger han og fortsætter:

- Det vil sige, at du kan tage et stykke landbrugsjord. Det skal være minimum 20 hektar sammenhængende areal. Det kan du plante til og få det godkendt som fredskov. Dermed kan du få ophævet bopælspligten på skovejendommen. Når det er sket, kan den pågældende ejendom handles som en selvstændig skovejendom, uden at den nye ejer skal bo der året rundt, lyder det.

Åbner for nye muligheder

I praksis betyder det, at ejendommen eksempelvis kan bruges i sommerhalvåret, hvis en ny ejer ønsker det.

- På den måde åbner man helt sikkert også for nogle nye muligheder og for en helt ny købergruppe, siger Anders Elmholdt.

På Kaj Jepsens skovejendom er der i alt 30 hektar med fredskovspligt. Den øvrige landbrugsjord og staldbygningerne er forpagtet ud. Her skal bopælspligten dog fortsat være opfyldt.

- Det betyder, at på det tidspunkt, hvor min forpagter køber produktionsejendommen og landbrugsjorden, så er den her ejendom taget ud som skovejendom. Vi skal slet ikke til at snakke om alt det her. Det er en stor fordel, lyder det fra Kaj Jepsen.

Anders Elmholdt opfordrer andre interesserede til at kontakte Skovdyrkerne for mere information om de muligheder som skovrejsning giver på landbrugsejendomme.

henriette@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 40 21 97 57

 

 

Suspension af vaccine ophævet

Fødevarestyrelsen har ophævet suspensionen af anvendelsen af vaccinen Suvaxyn PRRS MLV til svin mod PRRS. Producenten Zoetis glæder sig over styrelsens afgørelse.

Glæde over tredoblet pulje til modernisering

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion har længe presset på for at få øget puljen med midler til modernisering og etablering af mere klima- og miljøvenlige slagtesvinestalde. Nu er puljen tredoblet.

Klimaminister glad for delaftale om en klimalov for EU

Der er nu taget det første skridt mod en aftale om en europæisk klimalov. Klimaloven skal sikre, at målet om klimaneutralitet senest i 2050 bliver juridisk bindende, og det er klimaminister Dan Jørgensen (S) godt tilfreds med.

Arla hæver aconto-prisen med 7,50 øre

Arlas aconto-pris for konventionel mælk vil stige med 7,50 øre pr. kg fra 1. november.

Markedspodcasten - Europæisk hvedepris tordner derudaf

Til trods for en stor lagerbeholdning mange steder, så stiger hvedeprisen. Hvordan kan det hænge sammen? Og hvilken betydning har det for planteavlerne? I podcasten bliver der som altid rundet de vigtigste tendenser indenfor afgrødemarkedet. Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere.

Vis lederskab i S og V

Sexisme, køn og klima fylder næsten hele dagsordenen og sendefladen i medierne. Og det selv om et af Danmarks højest profilerede erhverv, minkavl og pelsindustri, er ved at bukke under.

EU-strategi støtter fødevareproducenterne

L&F med Martin Merrild i spidsen bakker op om, at Europarådet vil støtte landmænd og fødevareproducenter ved at styrke et mere bæredygtigt europæisk fødevaresystem.

Seks nye tilfælde af ASF i Brandenburg

Nu er der i alt bekræftet 86 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.

Agtech-virksomhed får ny kapital

Virksomheden TeleSense Inc. har fået tilført 10,2 millioner dollars i kapital for at øge produktionen. Samtidig bliver kendt dansk-amerikaner inden for kornbranchen nyt medlem af bestyrelsen.
Side 1 af 1953 (39060 artikler)Prev1234567195119521953Next