SLF vil igen sikre blomster på markerne

Også i år vil SLF tilbyde landmænd en ordning med sommerblomster i kanten af deres marker. Denne gang i samarbejde med to medlemmer, som varetager såarbejdet.

Flotte pluk-selv-blomster i vejkanten til glæde for forbipasserende. Variation og biodiversitet til gavn for insekter og natur. Det er formålet med tilbuddet hos SLF – Sønderjysk Landboforening – hvor landmænd kan bestille såning i udvalgte marker.

- Mange landmænd har sikkert en velegnet strækning eller stykke jord i udkanten af marken. Så hvorfor ikke sætte blomster i stykket, til glæde for dyr og mennesker i området, siger bestyrelsesmedlem og landmand Johan Schmidt, Kastvrå, der har arbejdet med tilbuddet.

Omgivelser og biodiversitet

-Vi synes, det er vigtigt at få sendt et signal til omverdenen om, at vi landmænd også tænker på vores naboer. Landbrug er ikke bare gyllelugt og jord på vejene – vi tænker også biodiversitet og gør noget for insekterne, så de ikke forsvinder, siger chef i planteavl, Finn Olsen og fortsætter:

- Vi har valgt to fine blandinger med masser af variation, og hvor man vil opleve blomster lige fra juni måned til sent efterår. Den ene blanding er konventionel, og den anden er økologisk.

Formanden for Haderslev Biavlerforening Morten Roest bakker op om initiativet fra SLF.

- Det er super, når landmænd laver bi-venlige tiltag som blomster, ligesom de mange andre tiltag man kan gøre i marker og naturen til gavn for fauna og insekter, siger Morten Roest.

Landmændene Claus Reggelsen, Haderslev og Jørgen Jacobsen fra Løgumkloster står klar til at så blomster i det meste af Sydjylland, og prisen er under 2.000 kroner til at få sået 400 meter med blomster i en bredde på 2-2,5 meter.

Der kan vælges mellem to blandinger, og for at få sået et blomsterstykke kræver det, at landmanden har et bælte, der er fri for afgrøde eller ukrudt. Arealet er støtteberettiget. Der kræves ikke ændringer i din-EU-ansøgning

Bestilling kan ske online inden 29. april, og såningen vil ske i begyndelsen af maj.

 

Læs også