Sund jord i fokus

På gummistøvlekonferencen »Sund jord for fremtiden« blev der vist parceller med blandt andet forskellige grader af jordbearbejdning, Companion Crops og efterafgrødeblandinger.

De to no-till såmaskiner, der demonstreres på dagen, Weaving GD drill og Sly Boss, har det til fælles, at de har skråtstillede, dobbelte diske. Det gør, at udsæden placeres i en lille rille, hvor jorden derefter falder tilbage på plads og lukker sårillen. Bagefter kan man knapt se, at de har kørt der. Her en detalje fra Weaving-såmaskinen. Fotos: Majbritt Christensen På marken med vårhvede er der mulighed for at se SLY Boss-såmaskinen i aktion. Planteavlskonsulent Kristian Thomsen forklarer, hvordan det netop er i hjulsporene, man nok senere vil se en lidt kraftigere vækst, fordi jorden her er pakket bedre.

- Det er typisk, at vi kommer til at stå her og diskutere økologi eller ikke økologi. Hvis vi bare kunne lade være med at kaste med mudder og samarbejde i stedet for, så kunne vi jo sagtens i fællesskab producere gode og bæredygtige varer, lyder det fra en af tilhørerne.

Vi står ved en opstilling i marken, hvor økologikonsulent Susanne Kromann Helle viser strukturen på forskellige jordprøver.

Knapt et par hu

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også