Svovl er afgørende for både kvalitet og udbytte

Agronom hos DanGødning minder om, at svovl har stor betydning for afgrødernes udbytte og kvalitet, og at jorden her i foråret formentlig ikke indeholder de mængder, mange tror er tilgængelige for planterne.

Agronom hos DanGødning, Lenette Broksø Iversen, slår fast, at tildeling af svovl præcis på det tidspunkt, hvor planterne har brug for det, er vigtig. Foto: DanGødning

De store vandmængder gør blandt meget andet, at der ikke er meget tilgængeligt svovl tilbage i jorden.

- Svovl udvaskes meget let, så i år har vi næsten ikke noget tilbage til planternes optag, vurderer agronom hos DanGødning, Lenette Broksø Iversen, og understreger, at svovl ofte er et næringsstof, der undervurderes.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også